Life Style

TO DO

Elk mens heeft wel één of meerdere dingen die hij of zij wil doen in zijn leven. Dit zijn een paar van mij!

TO DO

Een wereldreis maken

Ik weet het, super standaard hè? Toch ben ik niet ‘van plan’ deze aarde te vertrekken voordat ik de wereld ben rond gegaan. Voor mij heb je pas echt iets uit je leven gehaald wanneer je verschillende landen en verschillende culturen leert kennen. Ik zou het daarom echt geweldig vinden om te gaan roadtrippen en dan in de steden waar je komt bijvoorbeeld te gaan werken voor onderdak, waarna je weer verder reist. Voorbeelden van landen / plekken die ik zeker niet wil overslaan zijn:

  • Zuid-Afrika
  • Ierland
  • Vietnam
  • China
  • ABC-eilanden
  • Mexico
  • Verenigde Staten

En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan… 🙂 Aankomende zomer ga ik naar Afrika, Malawi, waar ik hééél veel zin in heb. Eerste keer in Afrika, dus die kan ik straks ook afstrepen!

Een vreemde taal leren praten

Ik ben altijd al een beetje jaloers geweest op mensen die tweetalig zijn opgevoed. Hoe leuk is het als je in meerdere talen vloeiend kan spreken? Het is ook nog eens super praktisch, voor wanneer je in het buitenland bent. Ook is het een super goede manier voor als je niet wilt dat mensen kunnen meeluisteren met je gesprek. Een hele goede vriendin van mij, die ik al zo’n 14 jaar ken, woont in België. Ze praten allemaal gewoon Nederlands (Vlaams), maar haar beide ouders zijn in Duitsland geboren en ook Duitstalig opgevoed. Als ik daar ben en ze heeft bijvoorbeeld een discussie met haar ouders, doen ze dit altijd in het Duits. Laatste jaren is het wel minder effectief geworden, dankzij de geweldige vier jaar Duits op de middelbare school…

 

Bungeejumpen

Ja, ook bungeejumpen staat op de lijst. Dit lijkt me één van de gaafste dingen ooit. Het liefst zou ik het natuurlijk in een mooi tropisch land doen, boven een of ander groot meer tussen de bergen. In juni 2018 ben ik voor het eerst in mijn leven gaan parachute springen. Dit was een cadeau dat ik voor mijn verjaardag had gekregen. Al jaren stond ook die activiteit op mijn bucketlist, en ik was ontzettend blij toen ik die droom dit jaar kon verwezenlijken. Het was echt een fantastische ervaring, die ik iedereen die van een beetje uitdaging houdt zéker aanraad.

Elk muziekinstrument kunnen bespelen

Muziek is toch wel mijn grootste hobby. Ik vind het super leuk om te zingen en ik speel gitaar en piano. Er zijn alleen nog zoveel instrumenten waarvan ik het echt leuk zou vinden als ik die kon bespelen. De saxofoon bijvoorbeeld. Ik vind dat echt een top instrument!

Dit zijn nog lang niet alle dingen die ik wil doen in mijn leven, maar hierbij een klein kijkje in mijn ‘todo-list’!

29 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2023 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal