Schoolopdrachten

Opening Kranenburg 2.0 Harderwijk

Gisteren had Landstede Harderwijk de opening van de vernieuwde locatie Kranenburg 2.0 van de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe (VANWV). Als mediaredactie klas mochten wij hierbij zijn en er verslag van doen.

Donderdagochtend kwamen we om 10 voor half 9 aan op station Harderwijk. We werden om half op de locatie verwacht. Na een leuk tripje verdwalen door Harderwijk, kwamen we een half uur te laat bij de school aan. Oeps. Om 9 uur zou ook het appèl beginnen, waarbij alle militairen in opleiding zich gingen verzamelen en daarmee begon de dag.  Gelukkig waren we hiervoor net op tijd en kon mijn taak als één van de fotografen beginnen.

Om 10 uur zou de minister van Defensie arriveren bij de school, dus om half 10 begonnen de studenten met het maken van een erehaag, waar ze later met haar auto door heen zou rijden. Het was echt een heel gaaf gezicht om al die uniforms bij elkaar te zien.

Voor mij was het wel een uitdaging om jezelf echt naar voren te schuiven en gewoon tussen de studenten in te gaan staan om een mooie foto te maken. Ik had daar vooral in het begin wel moeite mee, want ik was bang dat ik mensen zou irriteren. Ik heb me daar op een gegeven moment toch over heen kunnen zetten, waar ik heel blij mee ben, want er zijn leuke foto’s uitgekomen.

Na de aankomst van de minister was het tijd voor de officiële opening. Samen met wat andere fotografen stonden we vooraan, met goed zicht op de minister en het podium. Ik heb daarna deze foto gemaakt.

Kortom, ik vond het echt een top dag. Ik heb er veel van geleerd. Ik merkte dat ik later op de dag een stuk makkelijker foto’s maakte en een beetje doorkreeg hoe ik een leuke foto moest maken. Je leert zóveel van iets gewoon proberen. Ook het feit dat je met z’n allen een redactie bent en je met z’n allen samenwerkt om een goed resultaat te krijgen, maakt het allemaal nog leuker. Nu afwachten op het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2023 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal