Life Style

Een fris 2019..!

De nieuwjaarsduik..

Toen ze mij een half jaar geleden vertelde dat ik de nieuwjaarsduik zou moeten doen, heb ik erg hard gelachen.

“Oh, jullie zijn serieus??”

En zo begon een half jaar afwachten op die ó zo verschrikkelijke duik in het water. Mensen die ons berichtjes stuurden, waarin ze verteleden dat zij vaker in ijskoud (!!) water zwemmen en hun tips wel met onze wilden delen. ‘De nieuwjaarsduik’. Het werd door ons gezien als een levende hel, of dat nodig was?

1 Januari 2019

Ja hoor, daar staan we dan. 11 uur ’s ochtends. Het nieuwe jaar is begonnen. Als ik om mij heen kijk zie ik vooral veel brakke en chagrijnige kopjes voor zich uit staren, naar het water dat op ons ligt te wachten in de Milligerplas. Hier en daar wat tentjes, een foodtruck en een paar kleedruimtes. Je kan niet zeggen dat de sfeer er niet in zit! Mensen die in hun badjas en slippers over het zand lopen, een dj die de boel gezellig maakt met zijn muziek en familie en vrienden die je staan uit te lachen om het feit dat je zometeen het water in moet. Nou hebben wij zeker geluk, aangezien de temperatuur en daarmee ook het water een stuk ‘warmer’ is dan afgelopen jaren. Moet te doen zijn, toch?

De toeschouwers vormen een kring, waar wij midden in staan. Na een warming up waar de hele groep gezellig aan mee doet, is het toch echt bijna zo ver. Terwijl ik nog even sta te kletsen met mijn vrienden, zien we opeens de hele stoet naar het water sprinten. Huh, nu al? Er is niet eens afgeteld, toch?? Een beetje van ons stuk gebracht rennen wij snel achter de menigte aan, en lopen drie seconden later het koude water in. Gillend en met de slappe lach struikel ik half over mijn eigen voeten en die van mijn nichtje, wat een chaos! Als ik dan de nieuwjaarsduik zou gaan doen, dan zou ik ook kopje onder gaan. Dat was wat ik had afgesproken met mijzelf (en de mensen van wie ik geld zou krijgen :P). En dus plons ik in het water. Het water waar we zo lang voor gevreesd hebben, het water dat IJSKOUD zou moeten zijn. Maar nee, het valt mee.

Voordat ik überhaupt door heb dat ik in het water lig, rent iedereen al weer terug. Zoekend naar mijn moeder die mij op staat te wachten met een handdoek en een lekker warm deken, moet ik toch wel heel erg lachen om het hele gebeuren. Het ging zó snel! Hup erin, hup eruit. Was dat de nieuwjaarsduik? Waar we een half jaar lang over gestresst hebben? 🙂

Al met al vond ik het een hele grappige en leuke ervaring, ik zou het zo nog een keer doen.

             

 

33 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De inhoud van deze site is gemaakt door een student van Landstede Zwolle
Copyright © 2023 Landstede Zwolle - Disclaimer & legal